12.09.2017
GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK, BEYTEPE KÖPRÜSÜ TRAFİĞİNİ SORDU

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Ankara – Eskişehir yolu üzerinde bulunan Beytepe Köprüsü kavşağı sabah saatlerinde keşmekeşe dönüşmekte, söz konusu alanda trafik güvenliği bulunmamaktadır” dedi.

Grup Başkanvekili Gök’ün Beytepe Köprüsü trafiği hakkında verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Levent GÖK
Ankara Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Ankara – Eskişehir yolu üzerinde bulunan Beytepe Köprüsü kavşağı sabah saatlerinde keşmekeşe dönüşmektedir. Çayyolu metrosu Beytepe durağında inen çoğunluğu öğrenci olan yaya topluluğu Ümitköy ve Yaşamkent yönünden gelen araçlarla beraber trafik yoğunluğu yaratmaktadır. Hâlihazırda bulunan kavşak sinyalizasyonu sorunu çözmemektedir bu sebeple yayalar ve araçlar trafik lambalarını dikkate almadan geçiş yapmaktadırlar. Söz konusu alanda trafik güvenliği bulunmamaktadır.

Bu bilgiler ışığında:
1. Çayyolu metrosunun Beytepe Kampüsü’nün ulaşım sorununu çözmediği aksine Beytepe Köprüsü’nün trafik yoğunluğunu artırdığı görülmektedir. Eskişehir Yolu’ndan Beytepe’ye ulaşım için raylı alternatifler düşünülmekte midir?
2. Sözü geçen kavşağın sinyalizasyon sistemine ilişkin herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?
3. Çayyolu metrosu güzergâhı bakımından Üniversite Kampüslerine ve yerleşim birimlerine uzak kalmış yalnızca Eskişehir Yolu üzerinde bulunan alışveriş merkezlerinin ulaşımını kolaylaştırmıştır. Metro hattının öncelikli hizmet vermesi gereken alanlar için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?