13.02.2018
UĞUR BAYRAKTUTAN: ŞUBAT AYI GELDİ TÜNEL HALA ORTADA YOK!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cankurtaran Tüneli’ni gündemde tutmaya devam ediyor.

Bayraktutan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Bu tünel ne zaman açılacaktır? Sayın Başbakana ve bakanlara yanlış bilgiler verip Artvin halkının mağduriyetlerine yol açan bu tünelin altmış aydan fazla gecikmesine yol açan anlayışı buradan kınıyorum. Bu konuda Artvinlilerin beklentisi söz konusu tünelin bir an önce açılması ve oradaki can kayıplarının bir an önce son bulmasıdır." dedi.

Bayraktutan’ın konuşması şöyle:

"29 Ekim 2010 tarihinde temeli atılan Artvin’i Hopa’ya bağlayan Cankurtaran Tüneli dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılan sözleşme uyarınca yirmi altı ayda bitecekti; aradan seksen yedi ay geçmiş olmasına rağmen, yaklaşık altmış aylık bir gecikmeden sonra ne yazık ki tünel ortada yoktur. Aralık ayında Artvin’de yapılan AK PARTİ’nin kongresinde Sayın Başbakan Artvinlilere müjde olarak ocak ayının sonunda tünelin açılacağını söylemiş, şubat ayı gelmiş ama tünel ortada yoktur. Sayın Bakan da burada, Mecliste. Bu tünel ne zaman açılacaktır? Sayın Başbakana ve bakanlara yanlış bilgiler verip Artvin halkının mağduriyetlerine yol açan bu tünelin altmış aydan fazla gecikmesine yol açan anlayışı buradan kınıyorum. Bu konuda Artvinlilerin beklentisi söz konusu tünelin bir an önce açılması ve oradaki can kayıplarının bir an önce son bulmasıdır. Bu konuda Hükûmetin duyarlı davranmasını talep ediyorum. Ve bu sürenin bir an önce gerçekleşmesini ve Hopa Dağı tünelinin bir an önce açılıp trafiğe hizmet vermesini talep ediyor, teşekkür ediyorum Sayın Başkanım."